Julgåva till människor på flykt

Edge for future generations
Årets julgåva går till Refugee’s Refuge Farm project; ett litet projekt som inte uppmärksammas av många och därför har svårt med finansiering. Det syftar till att hjälpa hemlösa i Aten till självförsörjning och utbildning. Vi stöder projektet i samarbete med WeActSweden.

Många flyktingar har Grekland som sin första anhalt i Europa och även Greklands ansträngda ekonomi har bidragit till att där finns många hemlösa. 2015 startades därför initiativet Refugee’s Refuge, en organisation som har vänt synen på hemlöshet och skapar gemenskap, hållbarhet och vänskap. Förutom att leverera förnödenheter till människor som lever på gatan erbjuder Refugee’s Refuge husrum, mat och arbetsuppgifter på en gård utanför Aten.

Grundaren Artur Cipllakas egna ord om Refugee’s Refuge
”Gårdsprojektet skulle kunna användas som modell för att radera hemlöshet oavsett land eller kultur. Om vi ​​lyckas ge hemlösa ett blomstrande hem här kan det göras överallt! Jag skulle älska om andra människor, organisationer eller institutioner skulle använda den modell som vi skapar här på landsbygden utanför Aten.”

Läs mer om organisationen här: https://www.facebook.com/RefugeesRefuge

Klimatarbetet fortsätter och fördjupas
De senaste två åren har fått oss alla att ställa om till nya vanor. Mycket har stannat av i pandemin, men varken klimatförändringarna eller situationen för människor på flykt i södra Europa har satts på paus. Det pågår, varje dag. Genom att skänka pengar till Refugee’s Refuge går pengarna direkt till personer som genom flykt förnekats dessa rättigheter. Pandemin har gett oss insikten att det är möjligt att ställa om snabbt. Om vi agerar tillsammans kan vi göra skillnad, både för planeten och de som behöver vår hjälp.

Tack för i år!
Under året har vi på Edge fortsatt att engagera oss för miljö och klimat, både internt och externt. Vi vill dela med oss av våra metoder, insikter och erfarenheter för att inspirera andra och ge ringar på vattnet för en hållbar framtid för kommande generationer. Vi tackar för många givande samarbeten, projekt och samtal under året och ser fram emot att fortsätta arbetet under nästa år! Tillsammans bidrar vi till att skapa hållbara miljöer för framtida generationer.

God jul och gott nytt år önskar vi på Edge!